Turističko-hoteljerski komercijalist

zanimanja_povratak

Trajanje:         4 godine

Škole:             Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica

Bodovi:           Zbroj općeg uspjeha od 5. do 8. razreda, na dvije decimale.

Ocjene u 7. i 8. razredu iz:

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest, geografija, biologija
Srednja škola „August Šenoa“

Garešnica

 

hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest, geografija, tehnička kultura

Potvrda:         Potvrda školskog liječnika

Opis:                           Obavlja razne poslove u ugostiteljskom gospodarstvu: organizira rad u kuhinji i restoranu, planira zalihe, nabavu i preuzimanje reprodukcijskog materijala, kontrolira skladištenje i konzerviranje živežnih namirnica, sastavlja dnevni jelovnik, dogovara i organizira domjenke, bankete, svečane ručkove i večere. Također brine o prezentaciji i propagandi restorana, estetskom izgledu jela i uređenju prostora te kontrolira rad i financijsko poslovanje ugostiteljskog objekta. Može obavljati visoke organizacijske i tehnološki zahtjevne poslove u hotelu, odjelu hrane i pića, odnosno cjelokupnom hotelu, visokokategoriziranim restoranima, pansionima i sl. Zbog prirode posla i čestog putovanja, komercijalisti najčešće rade više od 40 sati na tjedan, no prednost je mogućnost samostalnog određivanja ritma rada.

zanimanja_povratak

Category: Uncategorized
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.

Skip to content