Turističko-hoteljerski komercijalist

zanimanja_povratak

Trajanje:         4 godine

Škole:             Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, Srednja škola „August Šenoa“ Garešnica

Bodovi:           Zbroj općeg uspjeha od 5. do 8. razreda, na dvije decimale.

Ocjene u 7. i 8. razredu iz:

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest, geografija, biologija
Srednja škola „August Šenoa“

Garešnica

 

hrvatski jezik, matematika, strani jezik, povijest, geografija, tehnička kultura

Potvrda:         Potvrda školskog liječnika

Opis:                           Obavlja razne poslove u ugostiteljskom gospodarstvu: organizira rad u kuhinji i restoranu, planira zalihe, nabavu i preuzimanje reprodukcijskog materijala, kontrolira skladištenje i konzerviranje živežnih namirnica, sastavlja dnevni jelovnik, dogovara i organizira domjenke, bankete, svečane ručkove i večere. Također brine o prezentaciji i propagandi restorana, estetskom izgledu jela i uređenju prostora te kontrolira rad i financijsko poslovanje ugostiteljskog objekta. Može obavljati visoke organizacijske i tehnološki zahtjevne poslove u hotelu, odjelu hrane i pića, odnosno cjelokupnom hotelu, visokokategoriziranim restoranima, pansionima i sl. Zbog prirode posla i čestog putovanja, komercijalisti najčešće rade više od 40 sati na tjedan, no prednost je mogućnost samostalnog određivanja ritma rada.

zanimanja_povratak

Category: Uncategorized
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Comments are closed.